Nerve fibers. motor neuron- study with a large increase in the structural and functional n

YOGA THERAPIE

Wat is Yoga Therapie

Met Yoga Therapie worden de tools van Yoga, zoals de fysieke poses (Asanas), de ademhaling (Pranayama) en de mindfulness technieken aangepast aan dat wat jij nodig hebt. Yoga Therapie is een vorm van Yoga die medisch onderlegd is, waardoor er veel aandacht en kennis is op het gebied van anatomie, eventuele ziektebeelden en de werking van de verschillende systemen in het menselijk lichaam.

Voor wie is Yoga Therapie

Heb je één of meerdere van onderstaande klachten, dan kan Yoga Therapie jou helpen 

 • Burn-out, overspannenheid

 • Angstaanvallen, depressie

 • Slaapproblemen

 • Diabetes

 • Auto-immuunziektes & allergieën

 • Ondersteunend tijdens of na zwangerschap, infertiliteit- en/of andere problemen in het voortplantingssysteem

 • Klachten bij Menopauze

 • Stemmingsklachten, prikkelbaarheid

 • Cardiovasculaire aandoeningen zoals hoge bloeddruk, hartritmestoornissen, herstel na hartaandoeningen en/of operaties

 • Ademhalingsaandoeningen zoals Astma, Long Covid, COPD

 • Spijsvertering problemen en/of ziektes zoals PBS, maag- en darmklachten

 • Neurologische aandoeningen zoals Parkinson & MS

 • Problemen en/of blessures in spieren of botten o.a. rugklachten, stijfheid

 • Chronische pijn

 • Fybromyalgie

Hoe ziet een Yoga Therapie sessie eruit

De eerste Yoga Therapie sessie zal er iets anders uitzien dan de sessies die daarop volgen. De eerste sessie (de intake) zal voornamelijk bestaan uit een gesprek van 60/90 minuten waarin ik probeer een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw situatie en het eventuele ziektebeeld. Aan de hand van deze eerste Yoga Therapie intake en de wensen die er bij jou zijn, maken we een Yoga Therapie plan. Dit plan zal als leidraad door de volgende sessies heenlopen. De sessies zullen bestaan uit een combinatie van (aangepaste) Yoga poses, ademhalingsoefeningen en natuurlijk ontspanning & mindfulness. De filosofie van Yoga Therapie is dat je uiteindelijk zelf de tools leert te gebruiken die jou ondersteunen in je proces. Hoe lang en hoe vaak je Yoga Therapie volgt in de één-op-één setting hangt geheel af van wat er aan de hand is, waar je eigen behoeftes liggen en of je zelf buiten de sessies om bereid bent om aan het werk te gaan met je eigen gezondheid.

Yoga Therapie met Valence

Ik ben in de afrondende fase van de 550-hours Yoga Therapy Diploma Course bij The Yoga Therapy Institute in Amstelveen. Het laatste onderdeel van deze opleiding is gericht op het werken met 'case studies'. Mensen zoals jij, die ergens mee rondlopen en denken dat Yoga Therapie iets voor hen kan betekenen. Bij elke case study moet er een minimum van 5 sessies plaatsvinden; de 'intake' en nog 4 Yoga Therapie sessies aan de hand van het uitgewerkte plan. Alle case studies zijn onder supervisie van mijn mentor, een ervaren Yoga Therapeut, waarmee ik de sessies vooraf en achteraf bespreek en die mij advies geeft waar nodig. Wil je één van mijn case studies zijn? Super! Wil je liever niet één van mijn case studies zijn, maar wel graag Yoga Therapie doen? Ook helemaal goed! In beide gevallen kun je het contact formulier hieronder invullen en je voorkeur aangeven.

Prijzen voor Yoga Therapy met Valence

Sessies duren +/- 90 minuten

Zolang ik in de afrondende fase van mijn opleiding zit, zijn de sessies 35,- EUR per sessie.

Waar vinden de Yoga Therapie sessies plaats

De Yoga Therapie sessies kunnen bij jou thuis plaatsvinden (mits je in omgeving 't Gooi woont), in mijn HOME STUDIO in Laren of via Zoom. Mocht je toch graag ergens anders of op een andere manier een Yoga Therapie sessie met mij willen, neem dan contact met me op. 

 

Gebruik het onderstaande formulier om een Yoga Therapie sessie te boeken of voor overige vragen.

CONTACT

Dank je wel voor het invullen! Ik neem zsm contact met je op!